Feia temps que volia escriure qualque cosa relacionada amb la computació en nigul (cloud computing), una altra forma d'entendre l'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, un nou concepte de realització de les nostres tasques quotidianes al voltant de Internet.
Segons un estudi recent de la multinacional Google, el 90% del temps que passam al davant la pantalla de l'0rdinador ho fem emprant un navegador. Aquest ús és significativament diferent del que es feia, diguem-ne, cinc anys enrera. L'aparició i popularització del web 2.0 ha canviat significativament l'ús que fem d'aquestes tecnologies, així com les expectatives de negoci de moltes grans companyies.
No parlaré aquí del Chrome OS, sistema operatiu basat en GNU/Linux i centrat en la computació en nigul, però sí parlaré d'un altre dels productes de Google que em semblen interessants: iGoogle.
Es tracta del disseny personalitzat d'una pàgina d'inici, programat amb AJAX i semblant a altres propostes existents com ara Pageflakes, Netvives, Mi Yahoo!, etc. Aquest servei està disponible en molts d'idiomes, entre ells el català. Permet estructurar la pàgina a les nostres preferències i afegir un bon grapat de widgets o elements interactius, petits programes molt especialitzats que afegeixen capacitats com la lectura de fonts RSS, del correu, dels nostres vídeos predilectes, ofereixen servei de xat, mostren titulars de pàgines de notícies d'actualitat, ofereixen jocs i un llarg etcètera.
A dalt he penjat una captura del meu escriptori amb la meva pàgina de iGoogle personalitzada. Així tinc accés immediat al correu de Gmail i a les fonts RSS que m'agrada consultar.
Com podeu veure, una altra (i interessant) manera de començar la navegació és a partir d'una pàgina d'inici personalitzada, sobretot si podem centralitzar totes les fonts que ens agrada consultar i, naturalment, si ja som clients del servei.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada