dimecres, 3 de febrer del 2010

Pollença demana no pagar el canon a l'SGAE


El ple de l'Ajuntament de Pollença ha sol·licitat al Govern l'exempció del pagament del cànon digital a l'entitat de gestió de drets d'autor SGAE, tal i com acordaren al darrer ple municipal tots els partits polítics amb representació al consistori UM-UNPI, PSOE, PSM, PP-UMP i Alternativa Per Pollença.

Aquesta petició té a veure amb els 66.000 euros que l'ajuntament gastà al llarg del 2009 en concepte de despeses de material informàtic, bona part dels quals -entre un 30% i un 50%, segons estimen fonts del propi consistori-, han estat destinats al pagament de drets d'autor.

La seva petició es fonamenta en la sentència que obligà a retornar els doblers que, en concepte de canon, foren cobrats a un advocat de Sevilla amb la compra de CDs gravables per ús professional.

Personalment no crec que aquesta moció prosperi, ni tan sols en aquests difícils temps de crisi, ja que el Govern es mostra particularment favorable al cobrament del cànon, però resulta interessant que un ajuntament posi el tema damunt la taula. M'agradaria que l'Ajuntament de Pollença fes pública la quantitat exacta de doblers (públics) que pagà l'any passat en concepte de cànon digital; si tots els ajuntaments ho fessin, estic segur que la xifra total seria esgarrifosa.

Vist a El Mundo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada