dissabte, 26 de desembre del 2009

OLPC presenta un nou concepte de tauleta


OLPC és un interessant projecte amb l'objectiu de desenvolupar un portàtil per als infants dels països pobres. Darrera d'aquesta iniciativa hi havia Nicholas Negroponte, membre del MIT (Massachussets Institute of Technology) i un dels pensadors més prestigiosos del nostre temps.

Malgrat que la idea de crear un mini portàtil s'ajustava al concepte de pocs recursos dels països més pobres del planeta, ha estat a la nostra societat on ha gaudit d'un major desenvolupament, ja que importants empreses han comercialitzat amb èxit diversos models de netbooks o mini portàtils. És curiós, però, el cas d'un dels models de OLPC que funciona rodant una estona una manovella per tal d'aconseguir l'electricitat necessària (ja sabeu que hi ha comunitats del món on l'electricitat no hi arriba).

El projecte OLPC (One Laptop Per Child, Un Potàtil Per Infant) sembla que tindrà un nou membre, l'XO 3.0, dotat amb una pantalla tàctil i un processador ARM. Naturalment funcionaria sota programari lliure. Tot i que encara es desconeixen els detalls sobre el maquinari, s'espera que aquest concepte prengui forma cap al 2012 i que el seu preu sigui proper als 100 dòlars nordamericans.

Esperem que aquest projecte tingui èxit, ja que el desenvolupament dels OLPC ha tingut una història accidentada i fins i tot qualque boicot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada