diumenge, 29 de novembre del 2009

Linux Mint 8 "Helena"


Divendres passat va sortir la darrera versió estable de Mint, una distribució GNU/Linux pensada per a satisfer a aquelles persones a les quals els agrada la simplicitat i la facilitat d'ús per damunt de tot.

Hi ha moltes distribucions i cadascuna té qualque cosa particular que la caracteritza i la diferencia de les altres; en el cas de Mint, cal dir que ja incorpora tots els còdecs multimèdia que es puguin necessitar i ens proporciona un bon suport de maquinari, encara que per tot això ha de renunciar a incorporar programari 100% lliure. Té una opció molt interessant al menú emergent (aquell que apareix quan pitjam el botó dret del ratolí) per obrir com a root, la qual ens dóna accés immediat a diferents ubicacions com a administrador/a.

Inclou suport per a instal·lacions OEM, diverses millores visuals i noves possibilitats de configuració. Disposa del Kernel 2.6.31, Gnome 2.28 i és totalment compatible amb els repositoris d'Ubuntu 9.10 "Karmic Koala". He de dir que, en aquesta ocasió, he participat a la seva traducció al català. Una de les característiques més importants del programari lliure és que, a diferència del privatiu, qualsevol persona hi pot participar d'una manera o d'una altra, ja que tenim accés al codi font i el podem modificar i redistribuir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada